Fotoğraf kısaca görüntüyü özel bir yüzey üzerine sabitleme olarak tanımlanabilir. Gerçi şimdilerde dijitalleşen dünyada dijitalleşen fotoğrafların sabitlenmesi ne kadar doğru bir tanım orası da muamma! Fotoğraf kelime olarak Yunan kökenlidir. Yunanca Photos (ışık) ve Graphos (çizmek) sözcüklerinin birleşimiyle oluşmuştur. Resim ve çizime olan ilgi tarihsel olarak çok eskilere dayansa da aynı durum fotoğraf için söz konusu değildir. Fotoğrafla ilgili temel çalışmalar 1800’lü yılların başına dayanır. Tarihteki ilk bilinen fotoğrafı Fransız mucit Joseph Nicephore Niepce 1814 yılında çekmiştir. Çekilen bu fotoğrafla birlikte fotoğrafın ve fotoğrafçılığın devri resmen başlamıştır.
Fotoğraf Çekmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Fotoğraf asla sadece fotoğraf değildir. Fotoğraftan bahsederken bunun bir tutku ya da basit bir hobi olabileceği gibi kimileri için de bir meslek grubu olduğunu unutmamak gerekir. “Fotoğraf pahalı bir hobidir” klişesinin altında yatan gerçekleri sıralamak gerekirse; fotoğraf makinesi ile birlikte; lensler, tripodlar, flaşlar ve filtrelerden bahsetmeliyiz. Her şeyden evvel fotoğrafçılık biraz bilgi, biraz görsel beceri biraz da matematik işidir. İyi fotoğraf çekmek için doğru ışık ayarlarını yapmak şarttır. Bunu ileri seviye olana kadar deneme yanılma yöntemiyle kolaylıkla halledebilirsiniz. Kompozisyon keza önemlidir. Çekmek istediğiniz fotoğrafın kadrajında nelerin olmasını ya da olmamasını istiyorsanız ona göre karar verip uygulamalısınız. Bu uygulamayı yaparken altın oran kuralını dikkate almak gerekir. Fotoğraf için planlanan konuyu kadrajın tam ortasına yerleştirmek yerine ortanın sağı ya da soluna yakınlaştırmak daha estetik bir görünüm sağlayacaktır. İyi fotoğrafı yakalamanız için olmazsa olmazlardan biri de perspektiftir. Bazen 2 cm. solda, sağda, önde ya da arkada bulunmanız iyi fotoğraf elde etmenizi engelleyebilir. Bu yüzden doğru mesafede bulunmak ve bunun içinde kadrajdan ara kontroller yapmak önemlidir.
Kuyumculuk, Fotoğraf ve Ticaret İlişkisi
Fotoğraf gün geçtikçe popülaritesi artan bir sanattır. Sadece fotoğraf makinesi ile değil, günümüzde ön ve arka kamera çözünürlüğü yüksek mobil telefonlarla da fotoğraf çekmekteyiz. Hızla yaygınlaşan filtre kullanımları ve grafik uyumlu shoplama programları aracılığıyla fotoğraf daha eğlenceli ve efektif bir hal almaya başladı. Birçok sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de fotoğraf kullanımı ticari faaliyetler açısından oldukça yaygınlaşmıştır. Kuyumcular özellikle ürün çekimlerine önem vermekte ve katalog oluşturup hedef kitlelerine ulaşmaktadır. Sadece katalogla değil, bugün sosyal medya hesapları ile ürün tanıtımı ve iletişim çok daha ileri boyutlara taşınmıştır. Artık çektiğimiz bir resmi sosyal medya aracılığıyla anında paylaşıp etkileşim alabiliyor ve devamında ticari anlamda alışverişler yapabiliyoruz. Instagram, Facebook, Twitter, Linked In, Whatsapp uygulamalarındaki reklam ve tanıtımların yanı sıra; Hepsi Burada, Gitti Gidiyor ve N11 gibi ticari sitelerde de kuyumculuk alanında satışlar yapılabilmektedir.
www.mehmetpack.com adresimizde online satış yakında başlayacaktır!!! Kuyumculuk malzemesi, kuyumcu vitrin dekoru ve mücevher-takı kutuları adına aradığınız her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz bir platformu siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunacağımız günü iple çekiyoruz…